Göteborgs Historiska Fäktskola

Svenska forum => Köp och sälj => Ämnet startat av: Conny Corneliusson skrivet 2007-08-25, 17:13:53

Titel: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-08-25, 17:13:53
Föreningen kommer att köpa in ett gäng masker av den sort som flera i fortsättningsgruppen idag har. Dvs masker med svart nät. Det verkar finnas önskemål om att föreningen även ska köpa i sabelmasker med ljust nät. Dessa är dock svåra att få tag på. Den leverantör vi kommer köpa ifrån bedömmer sig kunna levera sabelmasker tidigast framåt jul.


De masker vi kommer att beställa (de med svart nät alltså) kommer att kosta mellan 500 och 550 kr beroende på vad fraktkostnaden blir. Vill du ha en sådan mask, anmäl dig i denna tråd. Glöm inte att skriva vilken storlek Large, Medium eller Small du vill ha. Är du osäker vilken storlek som passar dig. Kom till träningen och prova de som finns där. Målet är att beställning kommer att ske senast onsdagen den 5:e september. M.a.o. vill du ha en mask, anmäl dig genast.


                                 

// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Scott Hellroth skrivet 2007-08-26, 10:26:09
jag vill ha en. har dock inte den blekaste vilken storlek jag har...aterkommer med den infon. Pistol/ Salahudins worst nightmare
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Elin carlsson skrivet 2007-08-26, 11:15:35
mmm vad svårt...hade gärna haft en vit cool hjälm...men men, jag behöver en så snart som möjligt så vi kör på den svarta. Då skall vi se...Jag provade Annikas hjälm för längesen å så mycket kan mitt huvud inte ha växt, även om jag e betydligt smartare nu(http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/tounge_smile.gif)  
 Hjälm: svart
Storlek: small

så då var det kirrat å klart!  Gött mos(http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/regular_smile.gif)    
 see Ya!
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Gunnar Rytterås skrivet 2007-08-29, 16:45:56
visst! jag vill ha en mask. ge mej en mask, en fin mask...min mask.


 


får kolla storlek, förmodligen medium... jag är ganska vanlig, vill ha en vanlig mask
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Jacob Sandström skrivet 2007-08-30, 17:15:59
Hej hopp!Nu är jag tillbaka till vardagen efter en låååång och sköööön semester!Jag är givet på och beställer en hjälm! Antar att medium är lagom men skulle behöva prova först.Kommer tyvärr inte kunna komma på träningen idag men om det beställs först den 5:e finns ju ytterligare chanser att prova.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-08-31, 07:22:34
Hej


Jag har haft kontakt med Peter från Touche och han kommer att skicka tre hjälmar till mig. En XL, en L och en M. Han hade dessvärre inga Small. Jag hoppas jag får dessa hjälmar i slutet av nästa vecka eller i början av vecka 37 (10:e sept). Därefter kan folk prova ut sin favoritstorlek. Detta innebär samtidigt att beställningen kommer att göras lite senare än den 5:e sept.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Linnard skrivet 2007-08-31, 10:59:08
Ett tips är att inte beställa för liten mask. Man slipper grillmärken om man petar in lite extra vaddering i masken. Och dessutom är maskerna alltid lite formbara.


/Anders
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: joel wuollet skrivet 2007-09-06, 09:30:23
Jag vill ha mask! Ge mig mask!

Såvida det inte är försent att beställa? Och angående storlekarna, är det försent att pröva olika på träningen? eller kommer beställningen ske innan träningen idag?

I vilket fall.. Ge mig mask! =p

//Wuollet
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-09-06, 10:50:43
Hej


Nej det är inte försent. Jag väntar på en leverans från vår leverantör på tre hjälmar, en XL, en L och en M. Dessa kan man sedan prova och därefter gör jag en beställning. Håll koll på denna tråd. Så fort jag fått hjälmarna kommer jag att meddela detta samt ta med dem till träningen.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-09-13, 12:02:24
Hej


Våra 3 provhjälmar har kommit idag. Jag tar med dem till dagens träning så vill du prova ut en hjälm kom förbi idag.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Elin carlsson skrivet 2007-09-13, 15:57:02
kan tyvärr inte komma idag(http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/confused_smile.gif)men jag kommer till er på söndag å provar om det fortfarande är kvar!(http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/teeth_smile.gif)
Elin has spoken!(http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/tounge_smile.gif)
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Jacob Sandström skrivet 2007-09-13, 16:27:54
Kommer tyvärr inte hinna med träningen idag. Jobbet kräver extra tid tid inför morgondagens aktivitet och sen blir det till att packa inför bortresa i helgen.Jag får höra vad ni jämntjockskallade anser passar och gå på rekommendationer (såvida jag inte hinner svänga förbi lokalen en snabbis innan ni slutar)/Jacob
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-09-14, 18:40:28
Hej


Ni som missar en träning eller så, jag kommer att göra beställningen fredagen den 28:e sept. Det innebär att folk har kommande (vecka 38) och näst kommande (vecka 39) att titta och prova hjälmarna. Jag kommer ta med hjälmarna varje gång jag tränar vilket borde bli vid varje träningstillfälle såvida inte något väsentligt dyker upp. Efter vecka 39 kommer jag att sälja hjälmarna. Elin och Jacob, ni har första tjing då ni båda länge flaggat för en hjälm och dessutom ingår i fortsättningsgruppen där hjälm är "obligatorisk".


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Scott Hellroth skrivet 2007-09-15, 23:07:41
Nu vill inte jag va den som är den.. men pistol hade första tjing.. ( se andra inlägget på denna tråd) 8-)Dock blev jag biten av min flickvän's, Cleoprata, spydiga ormar och har nu feber.Vid tistag är jag nog frisk.Pistol/ som skal sluta dejta hedningar.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-09-16, 16:34:53
Hej Pistol


Jag trodde inte lejon behövde hjälm... däremot lamm...


Skämt åsido, det kan nog stämma som du säger. Elin är dock först som jag ser det vad gäller någon av de tre prov-hjälmarna som bli tillgänglig om c:a två veckor. Därefter Scott får du välja alternativt inte välja om den Elin väljer är den storlek du själv vill ha. Då återstår det bara att vänta 1-2 veckor när den stora beställingen har inkommit.


Jacob, jag beklagar min felskrivning i det tidigare inlägget. Scott är lite före dig.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Jacob Sandström skrivet 2007-09-16, 22:16:42
Lugnt. Jag är tjockskallad och kan vänta på hjälm. ;)
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Robert Molin skrivet 2007-10-06, 02:00:05
Fråga till Conny:


Har du fått reda på priset/hjälm?
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-10-06, 08:46:14
NU HAR HJÄLMARNA KOMMIT!!!         PRIS  450 kr


Jag hämtade igår ut de hjälmar som har kommit. Det visade sig dessvärre inte vara alla hjälmar utan 15 av de beställda 27. Det innebär att jag, med de tre "prov-hjälmarna" har 18 hjälmar att lämna ut (varav Elin redan fått en). Resterande hjälmar ska han få in den 15:e okt, lägg till ett par dagars frakt så borde resten ha kommit runt den 18-20 okt.


Hjälmarna finns i två olika färger vad gäller skyddet på insidan, en del är blå och en del är organga. Alla är dock likadana sätt från utsidan dvs svart galler och vitfärgat halsskydd.


Det jag har i lager idag (6:e okt) är följande:


Storlek XL färg orange 2 st


Storlek Large färg blå 4 st, färg orange 6 st


Storlek Medium färg blå 4, färg orange 1 st


SUMMA 17 st (Elin har tagit den 18:e)


Jag tar med hjälmar till träningen på tisdag. Ta med pengar, gärna jämna 450 kr, det är först till kvar som gäller.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Robert Molin skrivet 2007-10-06, 22:54:00
Om du har med dig min hjälm imorgon, söndag, så kan jag ge dig pengarna *står på mina bara knän och ber till materialansvarig*


Kommer inte ihåg vad jag hade för storlek, tror det var large.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-10-07, 10:33:21
Hej Robert


Jag tar med ett gäng hjälmar till träningen idag. Att jag inte skrev söndag igår beror på att jag var lite osäker på om jag skulle hinna med träningen idag (söndag) eller inte. Det gör jag dock så du får din hjälm idag.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Fredrik skrivet 2007-10-18, 21:06:42
Jag tränar i MHFS och ska på Swordfish, men saknar mask. Finns det någon osåld mask kvar från er beställning?
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Mats Andersson skrivet 2007-10-27, 23:24:01
Citera
Fredrik wrote
Finns det någon osåld mask kvar från er beställning?
Jag har beställt en, storlek Large. Jag kan av rent geografiska skäl inte medverka vid Swordfish (och har dessutom lite ansträngd budget för närvarande). Så, om det inte ställer till räkenskaperna kan jag gärna låta min mask gå till dig istället.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-10-28, 08:21:01
Citera
Fredrik wrote
Jag tränar i MHFS och ska på Swordfish, men saknar mask. Finns det någon osåld mask kvar från er beställning?


Hej


Vi beställde 30 masker, varav vi har fått 18 hittills. Jag har tryckt på för att vi ska få resterande också men leverantören väntade leverans. Denna leverans skulle ha kommit den 15 okt och jag hade väntat mig att få resterande 12 hjälmar i slutet på förra veckan. Jag har nu mailat leverantören och för att se vad som händer. Kommer det leverans kan vi säkert ordna en hjälm. Om det inte kommer någon leverans blir det däremot svårt då den enda hjälm som idag finns kvar är en X-large som är bokad.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-10-28, 14:37:36
Jag har nu fått svar från vår leverantör. Han skriver att han blivit lovad leverans 3 ggr utan att varorna har dykt upp. Sista budet är att leveransen ska komma med båt till Göteborg nu på måndag. Om de gör detta ska de sedan skickas till honom i Kalmar och sedan till oss i Göteborg. Jag är mycket tveksam till att vi kommer hinna få några hjälmar innan Swordfish. Mitt förslag till dig Fredrik är att du beställer en hjälm direkt från Peter i Kalmar. Du hittar hans grejer på följande adress

// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2007-12-01, 13:06:19
Hej -uppdatering av hjälm-läget


Jag väntar fortfarande på att få resten av hjälmarna som vi beställde. Det saknas 4 medium och 6 large. Det är tveksamt om jag får dem innan jul men vi får leva på det hoppet.


Idag har jag 1 st X-large hemma. Den är dock tingad av Staffan. Jag har även 2 st Small hjälmar som kan hämtas omgående ifall någon är intresserad. Jag vet att Jonas i Floda var/är det. Har SMS:at Samuel får 2½ vecka sedan men ej fått svar. Men läser du detta Jonas så vet du att det finns en hjälm till dig.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-01-26, 12:13:27
Ny har jag fått in fler hjälmar. Efter nästan 5 månader har till slut alla våra hjälmar kommit.


Idag 26 jan 2008 finns följande i lager.


5 st Large


5 st Medium


1 st X-large


1 st Small (paxad tillsvidare av Sabel-Karin)


Pris är som tidgare 450 kr.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Andreas Engström skrivet 2008-01-26, 21:10:17
Bra, får jag härmed reservera en small till Karin i sabelgruppen, som vi pratade om tidigare..

-Andreas
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-01-27, 09:50:18
Citera
Andreas Engström wrote
Bra, får jag härmed reservera en small till Karin i sabelgruppen, som vi pratade om tidigare..

-Andreas


Inga problem. Den är vikt till Karin (http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/regular_smile.gif)


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-01-27, 15:11:58
Ny uppdatering om hjälmar söndag 27 jan 2008.


I lager finns följande:


1 st Small (paxad tillsvidare av sabel-Karin)


3 st Medium


3 st Large


1 st X-large (paxad tillsvidare av Staffan)


Totalt 8 st hjälmar varav två är paxade.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Nilsson skrivet 2008-03-12, 09:21:25
Hello


Om du inte har något emot det så skulle jag och Martin ur Angermanna Mnhfs köpa varsin mask.


Enligt återförsäljaren var man tvungen att köpa för minst 4000 och vi behöver bara 2.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-12, 13:35:02
Citera
Anders Nilsson wrote

 


Hello


Om du inte har något emot det så skulle jag och Martin ur Angermanna Mnhfs köpa varsin mask.


Enligt återförsäljaren var man tvungen att köpa för minst 4000 och vi behöver bara 2.


 


 
Hej Anders


Vi köper våra från Touche i Kalmar. Sa Peter Bervestad verkligen så? Nåja, vi är dock på väg att beställa ytterligare masker då vi bara har två kvar i lager. Gör vi detta kan ni självklart vara med på beställningen. Jag ska maila Peter på Touche och höra vad han har i lager. Om ni vill vara med på beställningen, vilken storlek vill ni ha?


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-13, 07:02:44
Hej Anders


Jag har nu varit i kontakt med Peter från Touche. Han hade det jag önskade i lager förutom storleken XL. Jag kommer att lägga en beställning på c:a 15 hjälmar och kan beställa åt er två med. Men då måste ni uppge storlek. Det vore bra om ni kan prova hjälmar av samma fabrikat. Jag vet av erfarenhet att dessa hjälmar är lite mindre i sin storlek jmf med de som går att köpa från t ex USA. Finns det någon hos er som köpt hjälmar från Touche tidigare?


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Nilsson skrivet 2008-03-13, 07:26:08
Hallå igen.


PÅ hans hemsida stod det att han ville ha en beställning för minst 4000. Jag ska återkomma med storlek. Ska testa på träningen på Söndag. När tänkte du beställa?
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-13, 12:05:01
Hej Anders


Ok, det visste jag inte att det stod på hans hemsida. Har i.o.f. inte tittat så noga (http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/tounge_smile.gif)


Jag tänkte lägga in en beställning nu under helgen på runt 15 hjälmar. Jag kan dock vänta till på måndag 17 mars. Inga problem (http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/teeth_smile.gif). Du nämnde två hjälmar, kommer det behovet att vara större om vi tittar c:a ett halvår framåt?


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Nilsson skrivet 2008-03-13, 16:19:51
Vi kommer troligtvis att behöva fler i framtiden när fler skaffar stål.


Vi kör med hockethjälm med plexivisir när vi använder shinaier. Vi håller till i Ö-vik som är en hockeystad så det dräller av billiga hjälmar.


Jag hör av mig med mått på söndag kväll.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-14, 06:33:22
Helt Ok. Tänkte bara att om ni bedömmer erat behov till t ex ytterligare två hjälmar det kommande halvåret så kanske jag beställer hem 17 st istället. Men det är lugnt. Nu räknar jag med två utöver det GHFS behöver kommande 6 månader.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Jansson skrivet 2008-03-14, 20:10:32
Hey


Vi i Halmstad, är i behov av masker med. Jag vet att jag vill ha en, Einar är nog inte helt oäven han heller. Ska prata med honom snarast. Dock har jag inte det här med storlekar klart för mig. Skulle beställa på Måndag sa du? Jag kommer dessvärre på Torsdagsträningen, alltså lite sent. Finns det att tillgå mått osv, så kanske man kan göra en slamkrypare och chansa med storleken?...


/Anders
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Nilsson skrivet 2008-03-17, 11:52:09
Hallå igen.


Jag tror vi tar 3 stycken large. Visst är de kinesiska storlekarna något mindre än vanliga? Vi vill även ha sabelmasker, om jag inte är helt felinformerad så tål de något mer stryk än värja/florett masker.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Andreas Engström skrivet 2008-03-17, 13:49:57
Vi beställer aldrig florett/värjmasker. Alltid trevapenmasker (dvs sådana som funkar för både sabel, värja och florett) med 1600N-krage. Och ja, de kinesiska storlekarna är rätt små.

-Andreas
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-18, 06:59:15
Citera
Anders Nilsson wrote

 


Hallå igen.


Jag tror vi tar 3 stycken large. Visst är de kinesiska storlekarna något mindre än vanliga? Vi vill även ha sabelmasker, om jag inte är helt felinformerad så tål de något mer stryk än värja/florett masker.


 
Hej Anders. Då lägger jag till detta i vår beställning. 3 st Large till er. Det kan vara klokt då det är lättare att korrigera något som är snäppet förstort än snäppet för litet. Har du någon mailadress förrästen, tänkte vi kunde ta kontaktuppgifter (leveransadress m.m.) den vägen i stället. Antingen lägger du in din mailadress här eller så mailar du mig på Conny.Corneliusson@vgregion.se (http://mailto:Conny.Corneliusson@vgregion.se)


Jag beställer någon gång under veckan.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Magnus Hagelberg skrivet 2008-03-18, 11:48:19
hej conny. har du bestallt exact antal som du tanker salja?
jag kommer inte ricktigt ihag om jag ar i behov av en ny mask namligen... lite svart att kolla just nu. sa jag ar lite fifty fifty om jag behover en ny.  vet att jag har den typen vi kopte av GFS en large.
som jag vaderar..(extra vadering ager) hur mycket ror det sig om for en mask??
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-18, 13:21:40
Hej Magnus


Detta är ingen personlig beställning utan jag beställer hem för att ha i lager. M.a.o. du behöver inte bestämma dig idag. Sedan kan jag inte garantera att din storlek kommer finnas i lager när du kommit hem och bestämt dig. Men vi löser det säkert på något sätt. Idag vet jag att 3 ska till Anders, 1-2 till Halmstad. Min tanke är att beställa 15 hjälmar utöver de som ska till Anders. 2 Small och resten delat mellan Medium och Large dvs 6-7 st av varje storlek (inga X-large fanns).


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Jansson skrivet 2008-03-18, 15:26:10
Så alltså...


2 till Halmstad, storlek M


/ Anders
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Andreas Engström skrivet 2008-03-18, 16:03:13
Citera
Anders Jansson wrote

Så alltså...


2 till Halmstad, storlek M


/ Anders


Så ni har alltså båda ganska små huvuden, och vill inte ha möjlighet att lägga in mer padding? Jag tycker mig inte minnas att jag tänkt på att du hade särskilt litet huvud.. Ni har verkligen testat en medium och kommit i den? Jag tror inte jag ens kan få in mitt huvud i en medium..

Förlåt om jag tjatar, men det är ju väldigt försmädligt om ni köper nåt ni inte ens kan pressa in huvudet i med våld..

-Andreas
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Axel Pettersson skrivet 2008-03-18, 16:34:59
Om Conny köper in för att ha i lager så kanske vi har råd att köpa två av varje? så slipper ni besväret. Det har börjat flera tjejer sista tiden och de tenderar att ha mindre huvuden, så är medium för litet för er så får vi dom nog sålda förr eller senare ändå.
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Jansson skrivet 2008-03-18, 17:19:07
Aha okej. Har för mig att jag testade maskerna som var till salu förra gången och att det var M som gällde då. Men, du kan ha rätt, och mitt minne kan svika! Det bästa hade ju klart vart om jag hade hunnit testa innan beställningen. Beror klart på när Conny kommer beställa. Kommer på Torsdagsträningen... extra padding har jag faktiskt inte funderat på att det behövs, men det kanske det gör? Andreas, vad har du för storlek? Lånade den lite snabbt och den satt ju bra.


/Anders
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-19, 06:40:57
Jag kan vänta med att beställa till på fredag / lördag. Inga problem. Det händer nog inte så mycket under Påsken i alla fall. Anders, testa du på träningen i morgon. Jag är dock osäker på att jag kan komma men det finns säkert några andra med både M och L storlek på sin hjälm. Skriv sedan ett inlägg här på forumet. Är det så att jag bedömer en övervikt åt någon storlek får jag helt enkelt beställa mer av den storleken. Hittills har dock M och L gått ungefär lika mycket.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Andreas Engström skrivet 2008-03-19, 10:27:10
Citera
Anders Jansson wrote

Aha okej. Har för mig att jag testade maskerna som var till salu förra gången och att det var M som gällde då. Men, du kan ha rätt, och mitt minne kan svika! Det bästa hade ju klart vart om jag hade hunnit testa innan beställningen. Beror klart på när Conny kommer beställa. Kommer på Torsdagsträningen... extra padding har jag faktiskt inte funderat på att det behövs, men det kanske det gör? Andreas, vad har du för storlek? Lånade den lite snabbt och den satt ju bra.


/Anders


Jag har ju inte en av de nya kinesmaskerna, min är en Leon Paul som har ett helt annat storlekssystem. Se till att det verkligen är en av de nya maskerna du testar.

Extra padding är väl en smaksak. Men det är ju helt klart bättre att ha en lite för stor hjälm som man kan få att sitta perfekt med lite padding, än en lite för liten hjälm som det inte går att göra något åt...

-Andreas
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Anders Jansson skrivet 2008-03-21, 12:45:14
Testade mask i Torsdagd. Blir:


2 M till oss i Halmstad


/ Anders
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-21, 14:49:40
Citera
Anders Jansson wrote

Testade mask i Torsdagd. Blir:


2 M till oss i Halmstad


/ Anders
Perfekt, då vet jag (http:///Providers/HtmlEditorProviders/FckHtmlEditorProvider/FCKeditor/editor/images/smiley/msn/teeth_smile.gif).


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-03-26, 14:43:45
Har idag beställt 17 st hjälmar.


2 st Small


7 st Medium


8 st Large


Inga X-large pga de fanns ej i lager.


// Conny
Titel: Re: Fäktmask - Beställning
Skrivet av: Conny Corneliusson skrivet 2008-05-01, 13:57:32
Uppdatering av hjälm - lagret.


Idag finns 17 st hjälmar i lager. Från Touche har vi 2 st Small, 5 st Medium och 5 st Large (inga X-large tyvärr).


Från ett företag i Karlskrona har vi 1 st Small samt 4 st Medium. Dessa hjälmar är s.k. sabelhjälmar. De har ljust galler samt betydligt kraftigare skydd för halsen. Storleken är dock lite annorlunda jmf med Touche´s hjälmar. De bör således prövas innan köp. Som kuriosa kan nämnas att dessa hjälmar beställdes och betalades i september 2006.


Pris för hjälmarna är 450 kr, oavsett sabel eller vanlig hjälm.


// Conny