Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jimmie Segerstedt

Sidor: [1] 2
1
Historisk kampkonst / Re: Report on injuries at Swordfish 2010
« skrivet: 2010-12-15, 20:21:39 »
Ok, nä jag har inga problem alls med rörlighet eller så. Googlade lite och det verkar som att man inte opererar benflisor om det inte gör ont/ställer till det med rörlighet. Har kört lite kickboxning utan problem så det är nog lugnt. Det mest irriterande är att jag inte kan låta bli att peta på den lilla benflisan :)

2
Historisk kampkonst / Re: Report on injuries at Swordfish 2010
« skrivet: 2010-12-14, 19:22:22 »
Hej,


Fin rapport! Jag tänkte tillägga att jag fick ett litet hack i armbågen efter nylonturneringen. Kan vara nån liten bit som ligger där inne också. Gör inte ont utan är lite ömt på sin höjd. Kanske är bra att kolla upp det eller?


/Jimmie

4
Historisk kampkonst / Re: Dubbelt guld i USA
« skrivet: 2010-03-23, 20:06:55 »
Ni verkar ju ha gjort ett minst sagt bestående intryck på jenkarna, om man ska tro kommentarerna på andra forum!Jag hoppas bara att någon där borta har sinnesnärvaro att lägga ut lite filmer nu, speciellt på finalmatchen som verkar ha varit riktigt grym!

5
Historisk kampkonst / Re: Dubbelt guld i USA
« skrivet: 2010-03-21, 10:53:28 »
Gryyyymt! Ett stort grattis!

6
Det lät väldigt intressant, synd att man missar det. Sånt här borde endast få göras på söndagar tycker jag:D

7
Historisk kampkonst / Re: Några Guarder och Poser
« skrivet: 2010-02-16, 17:09:04 »
Hehe, kul! Jag hoppas du læser ett stycke ur Døbringer varje kvæll?

8
Historisk kampkonst / Re: Events under 2010
« skrivet: 2009-11-27, 19:37:09 »
Wien hade varit kul, men jag har inte så många semesterdagar kvar... hmmm...


Kollade på att åka från Oslo, där kostar det 1400 T o r, Torsdag till Måndag.


Buss till Oslo går på runt 200 tror jag

9
Historisk kampkonst / Re: Plastwaistrar från Norrland.
« skrivet: 2009-11-26, 12:18:20 »
Citera
Martin Wallgren wroteVi har gjort lite sådana test och de har hållit. Det är injackning från båda hållen i korset och gängstången sitter inskruvad nära en decimeter in i klingan. Det har hållit för idiotsmällar hitills. Vi fortsätter prova och vi kommer givetvis att berätta resultatet.


Angående Spåret som är fräst så är det tydligen så att i det att man får två skarpa "hörn" i kanten på spåret gör dessa att det blir styvare. JAg är inte ingengör men innan vi fräste spåret så var de fladdrigare så jag frågade om det och fick detta svar. Men jag kan ha fått fel uppgifter,
Ok, låter ju finemang!


hmm, jag tror att det ær så att sværdets profil har førbættrats, vilket gør att sværdet blivit styvare i førhållande till sin egenvikt, så det kænns styvare om man svingar runt det. (jmfr. I-profil med fyrkantsprofil etc..) Men det absoluta værdet på sværdets styvhet har nog minskat något. Fast det ær nog bara nørdar som jag som hakar upp mig på sådant :)

10
Historisk kampkonst / Re: Plastwaistrar från Norrland.
« skrivet: 2009-11-25, 23:27:51 »
Ser fina ut, och från Norrland! Får en släng av lokalpatriotism :)


Har ett par funderingar


"

Hmm.. menar du att när man fräser ett spår så blir den styvare? Låter inte så rimligt tycker jag... kanske snarare att ration mellan vikt och styvhet förbättras.


En spekulation: Kan det finnas risk för höga späningskoncentrationer där grepp och kors möts? Är det hål i korset för greppet också? Har ni provat att hugga hårt, speciellt med flatsidan(även om man kanske inte gör det så ofta )? Tänkte att det kan uppstå nötning som på sikt gör att handtaget glappar... Kan vara ute och cykla också..

11
Historisk kampkonst / Re: Turneringsregler!
« skrivet: 2009-11-13, 12:17:28 »
Citera
Robert Molin wrote


Absolut. Det blir vanligare senare i historien. Ricasson på Albion Meyer är ett typ av handskydd. Sedan sätter man byglar till hjaltet för att händerna skall klara sig bättre. Byglar som liknar de på en del Rapier och liknande. Två replikor eller imitationer från Flagellum Dei med handskydd.


http://www.thetimeseller.com/product/1334/0/0/1/2/Hand-and-a-Half-Captain.htm


http://www.thetimeseller.com/product/1340/0/0/1/2/Hand-and-a-Half-Oberst.htm


Sedan har har du denna tanken om "regnskyddet" http://www.youtube.com/watch?v=-8QBr4dTAR0 Jag anser att de inte är helt ute och cyklar. Jag hade en gummi snodd på min nylonwaster ett tag och tummträffarna minskade avsevärt.Aha, intressant! Kanske är något som man kommer få se på våra sparringvapen i framtiden också... har tyckt att det är märkligt att det inte finns mer skydd för händerna på svärd, när det är så enkelt att åtgärda. Ska bestämt läsa på lite om svärdets utveckling :)

12
Historisk kampkonst / Re: Turneringsregler!
« skrivet: 2009-11-12, 17:28:49 »
Citera
Andreas Engström wroteJag tror inte folk behöver oroa sig så mycket som många verkar göra över de hemska "handsnipingspecialisterna" de ser framför sig kommer att utvecklas. SÅ jäkla effektivt är det inte att ständigt försöka slå folk på händerna. Det finns många elaka saker man kan göra mot folk som försöker det, och ju vanligare det blir desto bättre kommer folk att bli på att hantera det. Vilket är bra!


Jo det ær sant, det ær dumt att lasta på regler før att kompensera før att man helt enkelt ær før kass. Fast det ær svårt att veta om så ær fallet, eller om den simulerade situationen ær lite skev.


Hur ær det egentligen med skydd før hænderna på långsværd? Finns det gamla sværd som har det?

13
Historisk kampkonst / Re: Turneringsregler!
« skrivet: 2009-11-11, 23:54:55 »
Kul med alla åsikter och info!


Verkar vara snårigt detta, kan förstå varför dagens poängsystem används, det är mest rättframt och tydligt helt klart.


Provar ett par till argument för att ha olika poäng:
Jag funderar på det här med dubbelträffar, jag tycker att man skulle kunna fokusera mer på orsaken till att man inte vill ha dubbelträffar... Att inte få dubbelträffar är väl i verkligheten inte ett självändamål utan en bieffekt av att inte vilja bli träffad? Kanske lite petigt, men det känns som att det är principiellt felaktigt att optimera regler för det ifall det inte är ett huvudmål i en skarp situation.

Saker man kan veta med säkerhet att de hade som mål/motivation i en fight med skarpa vapen:

Båda vill vinna


Denna motivation finns kvar i nutida tävling

Ingen vill bli skadad/dö


Denna motivation finns kvar, men den blir kanske inte prioriterad på samma sätt med vissa regler. Räknar man t.ex. inte dubbelträffar får dessa ingen konsekvens, vilket gör att motivationen att slippa dubbelträff kan minska

Jag förstår att det kan vara lika förödande att få handen avhuggen. Men jag tror att om man skulle råka hamna i en situation där man inte har skydd och tvingas fäktas med skarpa svärd för sitt liv, så skulle man ha mer förkärlek till vissa kroppsdelar än andra. Dessutom skulle man nog hellre vilja träffa motståndaren i huvudet än på handen. Att attackera är ju inte utan risk, så man vill ju ha god utdelning på det man företar sig.

Så om man har olika poäng för olika områden så borde det bättre återspegla motivationen man har i en skarp situation, vilket borde få som bieffekt att fäktningen som utövas liknar en skarp situation i större utsträckning.

Nu är jag på väldigt tunn is, men detta kanske kan motivera varför långsvärd inte har mer skydd för händerna & varför det inte står mer om hur man skyddar händerna i gamla manualer... *duckar*

14
Historisk kampkonst / Turneringsregler!
« skrivet: 2009-11-10, 21:12:45 »
Hej hej!


Jag antar att det har diskuterats turneringsregler till leda genom åren, men jag lyckas inte söka på ghfs så jag ställer en fråga istället:

15
Köp och sälj / Re: Beställa benskydd
« skrivet: 2009-10-07, 21:13:56 »
Finemang!

Sidor: [1] 2