Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jonathan Wilkins

Sidor: [1]
1
Köp och sälj / Leon Paul fäktmästarjacka
« skrivet: 2012-09-21, 15:42:11 »
Jag planerar att köpa en Leon Paul fäktmästarjacka inför SF i år, men lyckas inte hitta den på deras hemsida! Vart brukar man vanligtvis beställa dem och är det någon som är intresserad av sambeställning?

2
Tillkännagivanden / Svensäterns träningsläger
« skrivet: 2012-05-16, 11:06:11 »
Hej allihopa! För dem som inte vet det så är jag med i ett (målsättningsvis) självförsörjande kollektiv ute i dem värmländska skogarna. Där timmrar vi hus, bilar stockar på historiskt vis med yxor och bilor, odlar grödor, tar hand om; får, höns, grisar, och även kor. Det hela helt enkelt :)
   Jag kommer att spendera i princip hela sommaren däruppe och tänkte hålla ett träningsläger i mitten på augusti!

Det kommer vara upplagt så att vi tränar 1-2 timmar teknik och sparring på dagen, sedan arbetar i ca 4 timmar, för att sedan äta middag och träna styrka/fys på kvällen/em. Arbete på kollektivet kan innebära; Vedhuggning, bila stockar, matlagning, fiske, timmerhusbyggande, fällning av träd, dragning av stockar, odling, skördning, djurhushållning och bygge av gärdsgård. Övernattning kommer att ske antingen i militärtält eller i timmerstuga.

Överlag så har jag märkt själv att mycket av det arbetet man gör uppe på Svensätern hjälper en väldigt mycket med underarmsstyrka, efter några dagar av hårt huggande kan man verkligen känna skillnad i händer och underarmar. Detta har hjälpt mig att få snabbare och kvickare underarmshugg i fäktningen!

jag kommer även att ha ett "skogsgym" konstrurerat tills dess med stockar och stenar å andra påfund, så tanken är att få sån ultimat träning som möjligt både övningsmässigt och fysmässigt.

Lägret är främst riktat till fortsättningsgruppare men nybörjare kan också följa med i mån om plats. Det kan även hända att några fighters från vikingaföreningen Fenris kommer deltaga.

Tanken med lägret är att utforma en "vardag" som ämnar att förbättra vår fäktning till det yttersta, alltså lite som att träna professionellt, flera timmar varje dag, och härdande fysiskt arbete vid sidan om. Jag tror stenhårt på denna träningsmetodik och vill skapa en trend och träningsmentalitet som kan föra våran klubb till toppen och se till att vi stannar där!

Fakta(preliminärt än så länge):

Tid:  13 - 23 aug
Plats: Svensätern (värmlandskollektivet)
pris: 200 kr/vecka (kost och logi ingår)
Platser: 2-8 samtidigt (svårt att bedöma i nuläget)


Ni som vill anmäla er kan börja med att skriva på denna tråden vilka dagar ni kan osv, så gör vi en officiell summering vid senare tillfälle. Man behöver alltså inte vara med på de hela två veckorna, går utmärkt att komma den tiden man kan och betala därefter.

/SkogshuggarWilk

 

Sidor: [1]