Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Roger Norling

Sidor: 1 ... 18 19 [20]
286
Köp och sälj / Re: Hjälmar
« skrivet: 2008-09-17, 17:57:55 »
Jag kommer att vara intresserad av att titta på en hjälm, så ta gärna med några stora på torsdag. Jag har ett rätt stort huvud... :)

287
Historisk kampkonst / Re: Några bra videos...
« skrivet: 2008-09-12, 10:54:22 »
Jo , jag förstår att jag säger en del som säkert har diskuterats många gånger tidigare... Det blir lätt så när man är grön och entusiastisk... :)


Jag borde ta tag Premiere igen, så säg bara till om ni behöver hjälp med klippning, så gör jag gärna ett försök.

288
Historisk kampkonst / Re: Några bra videos...
« skrivet: 2008-09-12, 10:26:25 »
Njae, någon detaljbeskrivning med kommentar hoppas jag inte på.... Men däremot är det jättebra med såna kommentarer som t.ex. Anders skrev om Memags video, eller det Andreas skrev om serien med instruktionsfilmer.


Det kan vara svårt att se "felen" i dessa videor, som nybörjare, men jag reagerade som sagt själv över Jeff Tsays instruktioner. Det är därför jag lobbar litet för att GHFS framöver gör egna instruktionsvideor, med kanske litet mindre prat och istället olika tekniker filmade ur flera vinklar. Jag har helt enkelt inte hittat något bättre material på youtube.

289
Historisk kampkonst / Re: Några bra videos...
« skrivet: 2008-09-12, 08:31:46 »
Jo, det var så jag uppfattade kvaliteten också, med den lilla kunskap jag har... Videon med Memag tyckte jag ändå var intressant eftersom man som nybörjare ändå får en uppfattning om uppföljningar osv. Sen ser det ut som de inte sträcker ut ordentligt alltid och står litet svajigt emellanåt. Litet oputsat kanske...


Den första serien är bra framför allt för att man går igenom många grundläggande saker, men det skiljer sig en hel del rent tekniskt mot GHFS teknikträningar, som jag uppfattar det. GHFS duktiga instruktörer kan väl göra detta bättre? ;D


/Roger

290
Historisk kampkonst / Några bra videos...
« skrivet: 2008-09-12, 07:23:34 »
Som säkert många har sett redan. Men här kommer de iaf, för de som har missat dem:


http://www.youtube.com/profile_videos\?user=fortejeff

Jättebra som introduktion, men de har en delvis annan syn på fotarbete, höfter och axlar. De vrider mer på axlar och höfter, samtidigt som de ofta står mindre stabilt. De flyttar t.om fötterna i rakt motsatt följd när de pratar om "triangles". Ni som är på mer avancerad nivå får gärna kommentera. Kanske rentav göra egna klipp med instruktioner framöver... ;)

http://www.youtube.com/watch\?v=Y3DhjFUOG6Y

http://www.youtube.com/watch\?v=jtisxi1dxdY

http://www.youtube.com/watch\?v=IMbuF5w25r0

http://www.youtube.com/watch\?v=HC5FIyfI8TA

http://www.youtube.com/watch\?v=Kj4Ng6DBfrg

Grymt fina teknikövningarhttp://www.youtube.com/watch\?v=pkiScJV_IT0

Litet mer hårdrock, men fint flyt... :)


 


Ha en härlig helg!


Sidor: 1 ... 18 19 [20]