Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Andreas Engström

Sidor: 1 ... 49 50 [51]
751
Köp och sälj / Re: Beväpna er
« skrivet: 2006-12-14, 12:45:42 »752
Historisk kampkonst / Re: Nyhet: ny manual hittad
« skrivet: 2006-12-13, 00:22:40 »
Eftersom forumet fått tuppjuck svarar jag i adminmode. Det är inte så vanligt att så gamla manuskript dyker upp. De är ofta kända innan, även om man inte har en kopia av dem eller har studerat dem. I de flesta fall handlar det bara om att vi inte känner till dem, inte att de inte är kända. Det andra är att det är en ny tradition i Europa, som tidigare inte studerats. Det tredje är att det är 200 sidor.

/Anders

753
Historisk kampkonst / Re: Undervattensglima
« skrivet: 2006-12-06, 21:46:24 »
Riddaren skulle förstås hugga rätt igenom samurajens maskingevär med sitt svärd. Duh.

-Engström

PS. Och riddarens svärd är vikt flera miljoner gånger, därför är det hårdare än adamantium. Och kom för guds skull inte ens i närheten av det med några silkesnäsdukar, det behöver inte ens röra dem för att de skall skäras i mikroskopiska fiberremsor.

PPS. Ninjan tittar bara på från skuggorna under tiden. Han är ju osynlig. Till han FLIPPAR UR!

754
Historisk kampkonst / Re: Undervattensglima
« skrivet: 2006-12-06, 13:45:50 »
Mer seriöst - jo, enligt de isländska sagorna hade de väl tre sorters simtävlingar, längdsimning (där man simmar rakt ut från stranden ut i havet, den som vänder och börjar simma tillbaka längst ut har vunnit), snabbsimning (simma en bestämd sträcka fortast) samt kampsimning, vilket helt enkelt gick ut på att slåss på djupt vatten och försöka dränka sin motståndare. Fast "undervattensglima" kan man nog inte kalla det, det gick ju ut på att hålla sig över ytan och trycka ner den andre :-)

-Engström

755
Historisk kampkonst / Re: Undervattensglima
« skrivet: 2006-12-06, 13:33:27 »
Vikingatida isländsk undervattensglima måste ju nästan varit ännu tuffare.. då kör man naturligtvis i en 80-gradig varm källa, gärna en som kan explodera i en geysir när som helst :-) Eller alternativt i en isvak i havet, gärna mitt i en valrossflock.

-Engström

756
Historisk kampkonst / Re: Undervattensglima
« skrivet: 2006-12-06, 13:04:53 »
Ok, med andra ord är det inte den mest traditionella glimastilen med byxgreppet som gäller då :-) I den stilen får man ju inte släppa motståndarens byxor..

-Engström

757
Historisk kampkonst / Re: Undervattensglima
« skrivet: 2006-12-06, 09:28:08 »
Allt jag kan säga är "världens värsta kalsongryck"..

Tror inte jag vill testa glima i badbyxor :-)

-Engström

758
Historisk kampkonst / Re: Gauntlets!
« skrivet: 2006-11-30, 21:42:44 »
Nu har jag fixat så du kan editera dina postningar i stället. Dumt nog är det en inställning som en administratör måste göra individuellt för varje användare, per default kan man inte editera sina postningar i efterhand.. vilket jag tycker verkar lite korkat men det är inte mycket att göra åt.


-Engström

759
Tillkännagivanden / Re: Komplettera gärna era användarprofiler!
« skrivet: 2006-11-30, 16:01:09 »
Ah, en sak till.. från och med nu kommer alla nya användare att automatiskt få engelska språket som inställning. Detta för att underlätta för våra internationella användare. De svenskar som vill få sina knappar och liknande på svenska kan ställa in sitt föredragna språk längst ner på profilsidan. Se där, ytterligare en bra anledning att gå dit.. :-)

-Engström

760
Talk to GHFS / Re: Welcome
« skrivet: 2006-11-30, 15:56:58 »
I'll leave Anders' Swedish lesson standing for those who might be interested. But this shouldn't be a problem for new international users from now on, since I changed the default language setting for new users to English. It'll be up to our swedish users to change into Swedish, if they want to.

The language setting, plus lots of other things you can fill in if you want to satisfy our curiosity, is reached by clicking your username above the left menu, and then go to "manage my profile".

Do please at least fill in your real names there. Your phone numbers are not required, unless you are very attractive. :-)

-Engström

761
Historisk kampkonst / Gauntlets!
« skrivet: 2006-11-30, 09:42:06 »
För att få igång lite diskussion här tänkte jag dra igång en diskussion om gauntlets. Vad vill man egentligen ha? Och var får man det billigast och bäst?

Ett antal frågor inställer sig genast: Vill man ha individuella fingrar eller "vantar"? Och om man har individuella fingrar, vill man ha varianten med "knogar" eller med en massa överlappande "lameller"?

En annan grej är att vad jag sett så har alla autentiska historiska modeller ganska dåligt skydd för sidan av fingarna och sidan av tummen. Jag skulle vilja ha ungefär samma nivå av skydd som på min moddade högerhandske, fast i stål. Jag offrar med glädje historisk autenticitet mot att få behålla min tummetott i fungerande skick. :-)

Sen har vi handledsskyddet. Jag vet att Anders tycker det är bäst med "klockformat" (och därmed kort), men om handledsartikuleringen är välgjord så att man ändå kan vinkla handleden som man vill, så tycker jag det är bättre med ett lite längre skydd. Typ gotiskt, fast utan den bakåtriktade "spetsen" (den är bara en onödig skaderisk).

Sen, om man vill vara jobbig kan man diskutera material. Titan vore grymt men är dyrt som tusan. Rostfritt stål är underhållsfritt men kan inte härdas så bra så det blir oftast lite tyngre. "Spring steel" (härdat, lite tunnare stål) vore nog bäst om man inte kan få titan..

Låt diskussionen börja. Jag postar inom kort min digra länklista över gauntletmodeller som finns att köpa online. Hinner inte nu, jag måste faktiskt jobba. :-)

-Engström

762
Tillkännagivanden / Komplettera era användarprofiler!
« skrivet: 2006-11-30, 09:06:40 »
Hej och välkomna, jag ser att folk har börjat registrera sig nu..

Det är en bra idé om folk går in och kompletterar sina profiler med adress, telefonnummer etc. Så får vi sådant samlat på ett bra sätt och det blir lättare för oss admins att dela ut rättigheter till medlemmarna (för det interna GHFS-nätverket).

Ni klickar på ert namn uppe till vänster, och på sidan ni kommer till går ni in på "Manage profile". Fyll i allt ni känner att ni törs avslöja. :-) Det går att på varje  informationsbit bestämma om  den skall vara synlig för alla, bara registrerade användare eller bara för administratörer (för tillfället är det typ jag och Anders).

/Engström och Anders

763
Talk to GHFS / Welcome!
« skrivet: 2006-11-11, 20:48:54 »

A warm welcome to our friends from afar. Please talk to us!


-Engström


Sidor: 1 ... 49 50 [51]