Författare Ämne: Svenska framgångar på Swordfish  (läst 8150 gånger)

Utloggad Axel Pettersson

 • GHFS tränare
 • Hero Member
 • *****
 • Antal inlägg: 3252
 • tränare f-grupp långsvärd
  • Visa profil
Svenska framgångar på Swordfish
« skrivet: 2011-11-25, 09:45:17 »
Jag vill passa på att gratulera alla duktiga svenska fäktare till framgången på tävlingarna under Swordfish i början av november. Det är GHFS som med assistans av flera andra svenska klubbar anordnar Swordfish och tävlingarna som hållts sedan 2008 har snabbt fått internationellt rykte som några av de tuffaste och bästa tävlingarna som finns i HEMA-världen idag, så en prestation där är verkligen något att vara stolt över!

I rapir & dolk tog Dennis Ljungqvist från Kungshamn 1a platsen, Hans Jörnlind från Sthlm 2a platsen och Mika Keskitalo från Uppsala 3e platsen, full pott för Sverige! (inte oväntat att det är just de tre killarna i topp).

I Svärd & bucklare tog Staffan Sannemalm 2a platsen, Staffan kör egentligen inte HEMA utan asiatiskt kampsport, men ska hyllas ändå som en del av den svenska delagationen.

I Sabel tog Hugo Rizaldos Sjöberg från Göteborg 1a platsen medan hans tränare Andreas Engström, också från Göteborg tog hem silvret.

I huggtävlingen tog Hans Jörnlind guld och Robert Molin från Göteborg silver.

I långsvärdstävlingen tog jag hem 3e platsen efter en fight mot en stenhård Carl Ryrberg från Örebro, andra svenskar tog sig även till åttondel- och kvartsfinalerna, bland annat Dennis Ljungqvist, Andreas Ståhlberg från Örebro och Simon Torell och Jonathan Wilkins från Göteborg (påminn mig gärna om jag missat någon).

Det är många svenskar i topp, och det beror faktiskt inte på att tävlingarna hölls i Sverige, det var ett extremt internationellt startfält i år med deltagare från hela Europa, USA, Kanade och Mexico, och svenskarna var i klar minoritet. Istället ska vi tacka havrgrynsgröten, svensk föreningskultur och att vi har så många engagerade och hårdsatsande individer och klubbar i Sverige, så sträck på ryggen alla fäktare, Sverige håller världsklass .

Utöver det får jag nämna Roger Norlings workshop i stångvapen som en av de mest populära klasserna under eventet, Roger har nu blivit inbjuden att hålla workshops under ett event i Polen i maj.

En extra eloge också till alla tappra svenskar som, med god internationell hjälp, för första gången någonsin lyckades dricka eventet torrt på lördag kväll.

/Axel

P.S Påminn mig om det är någon placering eller annan skön bedrift jag missat.
"When in doubt, escalate beyond all reasonable expectations."

Utloggad Nina Trollvige

 • GHFS members
 • Full Member
 • ***
 • Antal inlägg: 283
  • Visa profil
Re: Svenska framgångar på Swordfish
« Svar #1 skrivet: 2011-11-26, 08:30:52 »
Ruskigt vad vi har blivit bortskämda inser jag...

Hugo Rizaldos Sjöberg
Andreas Engström
Axel Pettersson
Robert Molin