Författare Ämne: Gamla ekonomiska uppgörelser  (läst 9043 gånger)

Utloggad Mattias Moberg

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 1832
  • "Med folket, mot etablissemanget, för monarkin"
    • Visa profil
Gamla ekonomiska uppgörelser
« skrivet: 2015-02-26, 11:09:57 »
Årets styrelse har tagit på sig att se över gamla ekonomiska överenskommelser med enskilda medlemmar. Protokoll från gamla styrelsemöten har ibland varit bristfälliga eller inte gått att finna och vi skulle behöva reda ut det här en gång för alla.

Alla tillgångar som blir bortlovade till enskilda medlemmar mot något villkor/prestation kommer i fortsättningen "låsas" som en särskild medlemsfordran och löpa från år till år tills att villkoret är uppfyllt. Till detta kommer det att tydligt dokumenteras belopp, villkor och tidsbegränsning.

Två exempel där detta godkänts är Roberts resestipendie på 5.000kr som löper på tills vidare till han utnyttjat hela beloppet till HEMA-event. Det andra är Zettel-utmaningen på 12.000 kr som ligger som villkorad fordran tills någon uppfyllt kravet. Anledningen till att vi gör så här är att en gammal uppgörelse skall drabba det ekonomiska resultatet det år löftet ges, inte när villkoret uppfylls vilket är mer svårförutsägbart.

Två andra uppgörelser av den här typen är "resebidraget" där GHFS kunnat täcka halva resekostnaden för enskilda HEMA-event. Vår policy kommer ligga kvar men det är inte troligt att några resebidrag kommer att betalas ut innan vi kommit till rätta med de fantasi-summor som vi lägger i lokalkostnader, vilket säkert kan ta några år.

Det andra är de utbetalningar vi gör för de som arbetar med Svensexor och liknande där varje sådant event ersätts med 500kr. Problemet är att vi troligen inte kan betala ut mer än 1000kr per år till någon enskild medlem utan att betala skatt och sociala avgifter. Detta är något som vi eventuellt kommer se över rutinerna för hur vi skall lösa.

OM ni vet med er att det finns andra gamla ekonomiska löften av någon form som ni fått av något slag så skicka ett mail med detaljerna till kassören (kassa@ghfs.se) . Annars kommer styrelsen i samband med nästa möte (29:e Mars) ta ett formellt beslut om att upphäva samtliga ekonomiska uppgörelser med enskilda medlemmar för resor, medlemsavgifter eller annat och ingen kan efter det komma med önskemål om ekonomisk ersättning med hänvisning till vad som sagts av en tidigare styrelse.

Med vänliga hälsningar - Styrelsen