Författare Ämne: Motionstid inför årsmötet 2018  (läst 2103 gånger)

Utloggad Jezz Israelsson

  • Swordfishgeneral
  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 898
  • Långsvärd, rapir & dolk
    • Visa profil
Motionstid inför årsmötet 2018
« skrivet: 2017-12-10, 19:55:17 »
4:e februari 2018 kommer GHFS ha årsmöte. Officiell kallelse kommer i januari, senast tre veckor innan utsatt datum.

Medlemmars motioner om projekt och förändringar i GHFS verksamhet eller stadgar ska vara styrelsen tillhanda senast fyra veckor före årsmötet, dvs senast 7:e januari 2018. Under vårt sista styrelsemöte för verksamhetsåret kommer vi att bereda förslagen och samtliga motioner kommer att läggas till kallelsetråden senast en vecka innan årsmötet. Dessa kommer kompletteras med styrelsens yttrande gällande motionen. Det kan vara "bifall", "avslag", "förändring" eller "komplettering", tillsammans med en motivering till styrelsens yttrande. På så sätt kommer motionären ha tid att styrka sina argument eller komplettera med ytterligare underlag till årsmötet. Dessutom kommer alla medlemmar ha tid att själva skapa sig en uppfattning om de olika förslagen.

I motionen vill vi ha följande rubriker:

Rubrik: Vad motionen handlar om.

Motionär: Namn på den eller de som står bakom motionen.

Yrkande: En formulering som beskriver förslaget såsom det kan protokollföras (ungefär). Det är viktigt att man får med alla aspekter i förslaget kort och koncist men utan motiveringar.

Ekonomisk översikt: Ta upp de ekonomiska aspekterna av förslaget. Både kostnader och förväntade intäkter. Exempelvis: X kommer kosta Y under 2018 men kommer generera intäkter i form av Z under kommande W år. Intäkter kommer alltid bestå av gissningar men försök att göra en grundlig undersökning beträffande kostnader.

Bakgrund: Här kan motionären svälla ut i alla former av motiveringar och argument för förslaget. Allt det som styrelsen kan behöva för att bereda och övertygas att bifalla förslaget.

Maila förslagen i [Namn]_[Datum].doc-format till kontakt@ghfs.se.
« Senast ändrad: 2017-12-11, 08:05:18 av Jezzica Israelsson »