Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Nicolas Gallardo

Sidor: [1] 2
1
Tillkännagivanden / Bussresenärer till SM!
« skrivet: 2015-08-25, 13:56:25 »
Påminnelse till bussresenärer!

Samtliga skall ha betalt 436kr innan fredag 28e Aug.

SWISHa till 1232373942
eller
Betala till GHFS Plusgiro
Plusgiro: 22 28 52-6

Mvh

Styrelsen

2
Köp och sälj / Trasiga handskar?
« skrivet: 2015-06-26, 15:35:03 »
Om du råkar ha ett par trasiga Black Lance eller Sparring Glove som ligger och skräpar är jag intresserad av att köpa loss dem för vrakpris.

//Nico

3
Tillkännagivanden / Call to Arms! Flytthjälp från Bohusgatan
« skrivet: 2015-06-25, 09:10:13 »
Call to Arms!

Imorgon fredag 26/6, kl 17.00-19.00, behöver vi vara många som ställer upp och bär ut från förrådet på Bohus.

Vi behöver både armar och bilar för att detta skall gå fort och smärtfritt. Armar för att bära och bilar att köra utrustning samt folk med armar.

Om du kommer, skriv "Ja". Om du har bil och kommer, skriv "Ja, med bil". Har du ett släp, skriv det också då.

Mvh

Nicolas och Styrelsen

4
Tillkännagivanden / Utflytt från Bohusgatan
« skrivet: 2015-06-17, 13:26:57 »
Lystring GHFS!

Vad har hänt?
Vasakronan har på kort varsel sagt upp kontrakten på Bohusgatans motionssal pga ombygge med salen om etableringsyta. Alla hyresgäster skall ut senast 30/6.

Vad betyder detta för oss?
En given konsekvens är att vi står utan lokal och utan gym inför höstterminen. Trådar dras i, mer information kommer.

Hur löser vi situationen?
Vi kommer de kommande 13 dagarna att lysa ut information om förfarande runt flytt och förfrågningar om bärhjälp. Då vi har sommaruppehåll förändras inte verksamheten.

Vad kan jag som medlem göra för att hjälpa min förening?
Privata ägodelar skall hämtas ASAP och närmaste tillfälle är idag kl17.30. Nästa tillfälle är fredag 19e, kl12.00. Var där i tid.

När vi väl utlyser förfrågan om bärhjälp, ställ gärna upp. Är vi många går det fortare.

GHFS har varit ute vinternätter förr samt ridit ut fler, värre och större stormar. Styrelsen fixar!

Mvh

Ordförande och Styrelsen

PS: All herrelös utrustning faller i föreningens ägo. Hård regel, men detta är av erfarenhet.

5
Tillkännagivanden / Ordning i GHFS lager
« skrivet: 2015-05-05, 11:17:21 »
GHFS!

Vårt lager, specifikt utrustningshyllan är i oordning. För att råda bot skall samtliga som har utrustning medtaga en kartong/låda av passande storlek, t.ex. banankartong, för att uppbevara sina ägodelar.

Kartongen/lådan skall tydligt märkas med namn/initialer. Personlig utrustning skall även denna märkas med namn/initialer. Har ni en väl avmärkt väska är kartong/låda överflödig. Har ni för lite för att en kartong/låda skall vara nödvändig, skaffa en väska som speglar mängden. Eller dela kartong med en kamrat.

Undvik att saker ligger och slänger på golvet. Anekdotiskt vill jag kort berätta vad min mor gjorde med ting som efter första tillsägningen inte låg där de skulle. De åkte i soporna.

Ordning och reda!

Mvh

Ordförande

6
Tillkännagivanden / Inbjudan till Kvinnor som leder - SB&K
« skrivet: 2015-04-28, 20:23:24 »
Hej GHFS
 
Här kommer inbjudan till den andra träffen för i år i nätverket Kvinnor som leder. Denna gång är det en av de drivande till nätverket som själv föreläser, nämligen Kristina Landgren Carestam.

Alla kvinnor i föreningen som är intresserade är välkomna att delta. Observera att en inte behöver vara i en ledande roll för att delta!

Mvh
Monica Stylin SB&K Kampsport Väst

7
Köp och sälj / Bestællning från HistFenc
« skrivet: 2015-02-16, 20:10:49 »
Jag har lagt en bestællning på Sparring Gloves. Om någon ær intresserad av ett par handskar ær det læge nu att vara med, så delar vi på frakten.

Jag kommer æven att læga bestællning på jacka från HistFenc inom en månad. Jag har en rabattkupong på 10%, så haka på bestællning på jacka eller annat ni behøver dærifrån før att få det lite billigare.

//Nico

8
Tes: OM det är avbildat/skrivet i materialet, SÅ är detta det enda och bästa sättet att utföra en teknik.

Tesen är baserad på två argument.

Arg. 1: de växte upp med svärd, ergo de visste hur vapnet användes(det är "naturligt")
Arg. 2: de har bevisligen använt vapnet i strid, ergo teknikerna som finns i materialet måste därför fungera.

Genomgång av argumenten:
Arg.1 är troligtvis sant. Skall en tro forskning och historieskrivningen så var vapen vanlig allemansägo.  Alla hade tillgång och i viss mån var alla tvungna att ha ett vapen och kunna använda det.
MEEN, argumentet håller inte ställt mot tesen. Bara för att jag växt upp med en fotboll och tvingas spela fotboll betyder inte att jag har bollkänsla eller ens utvecklar en sådan. Bara för att jag växt upp med gatuslagsmål betyder inte att jag automatiskt fattar hur jag effektivt blockar med armen eller flyttar på huvudet eller någonsin lär mig det även om någon visar mig. Jag kan vara en total idiot och råka vara den rika som fick mig själv avbildad.

Arg.2 är nog också sant. För om arg.1 stämmer så måste i alla fall NÅGON har blivit riktigt jävla duktig och de tekniker de förde vidare måste ha varit effektiva sådana.
MEEEN, likaså kanske någon inte alls var så bra men ändå var rik nog att avbilda sig själv poserandes med ett svärd.

Så vi verkar ha ett start motargument mot båda huvudargumenten:
Motaarg.1: Att vara faktiskt duktig med svärd, vare sig genom fallenhet, erfarenhet eller träning innebär inte att man hadde råd att avbilda sig själv i positur eller skriva ned sina tekniker. Det kan lika gärna ha varit en rik tönt som ville se tuff ut och visa upp sig.

Som stödargument för mitt motargument vill jag göra en liknelse till modern tid: Tränade välbergade soldater såväl som fattiga kriminella och idioter med för mycket pengar poserar med vapen i hand och håller vapnen på uppenbart fel sätt. Varför? Jo, för att posera. Inte för att det hålls så vid faktiskt bruk, men för att det är jävligt tufft att posera.

Med dessa argument och motargument, är det rimligt att säga att (vissa) avbildningar lurar oss? Att fäktarna bara poserar och visar upp grejer som kan göras men som inte nödvändigtvis funkar?

9
Tillkännagivanden / Långsværd G-kurs - Torsdagstræningen!
« skrivet: 2014-08-27, 17:31:30 »
Långsværd grundkurs, hør upp!

Från och med imorgon 28/8 och var vecka framåt tills annat bestæms, føregår all torsdagstræning på Bohusgatan 15. Byggnaden ær granne med Bergakungen, Munkebäcksgymnasiet och hæktet. Nærmaste spårvagnshållplats ær Ullevi Sødra. 10 minuter att gå från avenyn, 10 minuter från korsvägen, om ens det.

Ingång sker via entrèn dær det står 15 med riktigt stora siffror. Før morgondagen, ring 0736 935191, om dørren skulle vara låst/ni tappar bort er i byggnaden.

Dørren går automatiskt i lås kl18.00, så se till att vara i tid.

Gløm inte vattenflaska och inneskor!


Mvh

//Nico
Ordførande

10
Tillkännagivanden / Träning under påsklovet v16!
« skrivet: 2014-04-11, 20:10:51 »
GHFS har träning under påsk, ersättningslokal är ordnad!

Träningen blir på Bohusgatan 15 inne i Göteborg. Dagarna som gäller är tisdag 15e kl19-22, onsdag 16e kl20-22 och torsdag 17e kl19-22.

Många tack, applåder och kramar till Kasper Aase som lyckades ordna lokal till både sportlovsträningen OCH påskträningen denna terminen.

Grymt!

//Ordförande och GHFS styrelse

11
Tillkännagivanden / Rapport: Føreningsfestivalen 2013
« skrivet: 2013-11-17, 22:12:38 »
Hej, GHFS!

Søndag 10e november deltog føreningen på Føreningsfestivalen på Nordstan!

Vi blev runda 15 pers som gjorde en jættebra insats på årets mæssa. Våra medlemmar var exemplariska i att samtala och visa vad vår verksamhet gick ut på till passerande och intresserade.

Vårt "stand" bestod av två bord, två laptops som visade SF live streamen, två stolar, massa feders/sablar och hjælmar samt uppklædda fæktare. Platsen vi fick var lite inklæmd, mitt i klungan av stands. Många føreningar var vældigt tidiga och vissa hade fått sina platser givna i førvæg før att førenkla uppvisning av deras verksamhet.
Detta var dock inget problem før oss då det var ganska sjælvførklarande vad vår førening sysslar med. Samtliga av oss stod med sværd i hand och var tillgængliga att tala med från start till slut.

50 minuter fick vi på uppvisningsytan. Sabel och långsværd blev årets vapenslag. En GHFSare stod i ringen och høll tid, skøtte pauser och avbyte mellan fæktarparen. Sjælv fick jag en mic i handen(som var drygt svår att skrika i før att høras) før att berætta om GHFS och vad som hænde under uppvisningsfighterna.

Vi startade det hela lugnt med enkel uppværmning før fæktarna, før att sedan gå øver till 15 minuters full sparring parvis a 1.30min+1.30min med 15 sekunders paus mellan. Dærefter øppnade vi golvet før folk att prova på och stælla frågor. Som avslutning kørde vi 15 minuter till med full sparring parvis och sista minutrarna som øppet golv før publiken.

Publikens reaktion var i god ordning att stirra storøgt och applådera. De som vågade sig upp før att prova på var vældigt glada och førtjusta øver att få lite personlig kontakt med riktig fæktning och riktiga fæktare.

Den grupp som gav oss mest uppmærksamhet var utan tvivel barn mellan 6-12 år. Det var påtagligt att både førældrar och barn blev besvikna øver att vi inte hade barngrupp att erbjuda. Næsta år hoppas vi kunna ge en uppvisning dær barngruppen också ær med!


Många tack till alla medlemmar som stællde upp och kom och hejade på oss under mæssan. GHFS ær en ideell førening som andas och lever genom medlemmarnas insats. Ni ær underbara!


//Nicolas Gallardo
Ordførande
GHFS 2013

12
Tillkännagivanden / Avslutningsgrill 2013
« skrivet: 2013-06-20, 00:23:03 »
Hej!

Planen är att grilla gott och länge. Förslag på vart är välkomna, men vi tar Slottskogen som default fram till ett bättre förslag läggs fram.

De föreslagna datumen är Fredag 28e Juni eller Lørdag 29e Juni. Jag föreslår att man tar den dagen då flest kan!

Tid? 17.00 är en bra tid.

Vem kommer och vilket datum passar bäst?

//Nico

13
Tillkännagivanden / Tillkännagivande om GHFS lokal
« skrivet: 2013-05-16, 14:26:16 »
Hej föreningsmedlemmar.

Från och med 30/6 avslutas GHFS kontrakt med IES i vår nuvarande lokal på Ebbe Lieberathsgatan 19.

Vi vet nu att det inte blir en omförhandling av kontraktet.

Därmed vet vi nu förutsättningarna för föreningens situation och sökandet efter lokal kan fortsätta.

Styrelsen vill involvera hela föreningen i sökandet efter ny träningslokal. Vi är många drivna individer med bra kontaktnät och vi önskar nyttja det till föreningens fördel.

Vad GHFS minst behöver är en yta på 10mx25m med tillgång till toalett och dusch.
Lokalen skall gärna ligga "centralt", det vill säga inte längre bort än 20-30 minuter från centrum. Funktionsduglighet är ett ledord.

Tillträde till lokalen behöver vi på vardagskvällar och hela lördag och söndag. Att kunna måla och hänga saker på väggar och tak är föredragligt.

En ideell hyra vore på 60 000kr, men vi kan klara en hyra på 100 000kr inkl. Moms.

Hälsningar
Styrelsen 2013

styrelsen.ghfs@gmail.com

14
Før att få igång maskineriet infør årets føretaganden kallas det till styrelsemøte før GHFS nya styrelse 2013. Under detta møte skall styrelsens poster førdelas och det blir en kortare diskussion om føregående styrelses åtaganden och hur nya styrelsen vill jobba framåt.

Det ær sækerligen så att ledamøten och supplianter har jobb/studier/annat viktigt før sig, så det ges tre alternativ. Tiderna kan sjælvklart diskuteras, men bara tills jag trøttnar.
Om ni ær en del av styrelsen, var då god skriv vilket datum som passar bæst av de tre, inklusive om flera av datumen passar, så tar vi det datum som flest kan på. Førhoppningsvis kan alla på ett av datumen.

Fredag 8e Mars
Kl.17-18

Måndag 11 Mars
Kl.17-18

Onsdag 13 Mars
Kl.17-18

//Nicolas

15
Historisk kampkonst / Fotarbete!
« skrivet: 2013-01-21, 19:24:09 »
Bra læsning om fotarbete i Lichtenauertraditionen:
http://hemaalliance.com/discussion/viewtopic.php?f=3&t=1715&sid=69a1625b9da715b13bf2f745bf5c6d40&start=10

Video som visar bra øvningar før fotarbete:
https://www.youtube.com/watch?v=mwdfUCqsusQ

Video om grundlæggande fotarbete:
https://www.youtube.com/watch?v=wsPJEc50sgY

Någon som har mer att tillægga om fotarbete? Har det skrivits något av GHFS?

//Nico

Sidor: [1] 2