Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Daniel Annat

Sidor: [1]
1
Köp och sälj / Re: Bra och billiga feders från Polen
« skrivet: 2009-02-28, 17:02:45 »
Jag har kollat in dem ett bra tag och är jättesugen, ska bli kul att höra era recentioner av dem.

2
Köp och sälj / Re: Halsskydd
« skrivet: 2009-01-22, 20:23:58 »
Nu ska vi ta det här med tajt med en nypa salt, jag har en rätt så bred nacke, 42 cm i omkrets, Själva skyddet passar men remmen där bak är som sagt något kort för min nacke.


Om ni har vägarna förbi Malmö så titta in på något av våra träningspass, så kan ni kolla skyddden.

3
Köp och sälj / Re: Halsskydd
« skrivet: 2009-01-21, 21:50:53 »
Vi betalade 34,75 pund för 6 skydd och 35 pund för frakten. Snacka med dem och hör om de kan skicka med billigare bolag.

4
Köp och sälj / Re: Halsskydd
« skrivet: 2009-01-20, 22:58:53 »
Vi har köpt in sådana till MHFS, de är kanonfina, skyddar nyckelbenet med två små flärpar men har ändå bra rörelsefrihet. Dock är ett varningens ord på sin plats:


Om man har en kraftig nacke (som undertecknad har) så täcker inte kardborreremmen hela vägen runt vilket gör att en del av den hårda kardborren ligger an mot fäktmaskens skägg. Jag lyckades förstöra min sprillans nya Leon Paul mask inom loppet av 5 minuter på det viset.


Försök att undersöka om de kan skicka med en annan leverantör än den de använde hos oss, den var svindyr, frakten kostade lika mycket som 6 nacksydd.

5
Köp och sälj / Re: Halsskydd
« skrivet: 2008-12-27, 23:36:11 »
Hej!


Har precis tagit hem 6 par Salzenger halsskydd (de som Axel beskrev) till oss på MHFS. De är kanonfina och riktigt robusta. De skyddar ine övre delen av ryggraden (det ser bara ut så på bilden) istället har de små flärpar som skyddar nyckelbenet.


Skydden är gjorda av tygöverdraget hårdplast och är vadderade på undersidan. Själva halsdelen sluttar något innåt, precis som på bilden.

6
Historisk kampkonst / Re: Sammarbete med Allstar i Tyskland
« skrivet: 2008-12-01, 21:18:40 »
Hej Robert & Co.


Din idé avseende jackan går helt i linje med vad Hammaborgkillarna föreslog. Vad gäller hjälm/mask så kommer den förmodligen vara baserad på vanliga fäktmasker (det är ju det som Allstar kan bäst, dessutom blir det billigare för oss).


Ett rejält nackskydd är också efterlyst av Hammaborgarna och jag vet att de tagit upp frågan med Allstar. Jag hade en idé om att hämta design från kendomaskerna i sytfe att få skydd för axlar/nyckelben. Tyvärr blir det nog för klumpigt när man kör närkamp med kast o.s.v

7
Historisk kampkonst / Re: Sammarbete med Allstar i Tyskland
« skrivet: 2008-11-25, 22:02:04 »
Hej Magnus!


Det var en sjysst gorget får jag säga. Tanken är dock en jacka med alla nödvändiga skydd integrerade. Har du möjlighet/kunskap om att tillverka skydd i plast så kör på, jag hade lätt varit intresserad av vad du har att erbjuda.

8
Historisk kampkonst / Re: Sammarbete med Allstar i Tyskland
« skrivet: 2008-11-19, 15:58:08 »
Man bockar och bugar, till och med rodnar klädsamt =)


Har kollat runt på lite andra forum och det visar sig att folk börjat tröttna på det här. Några utländska "kolleger" har tagit kontakt med kinesiska, respektive franska tillverkare i samma syfte som jag.


Det är dags att leverantörer/tillverkare börjar inse hur stor och köpkraftig kundkrets de går miste om. Jag skulle inte alls bli förvånad om historisk fäktning är lika stor, om inte större, än sportfäktning i Sverige.


Vad gäller träningsvapen så är jag som sagt fortfarande nybörjare och känner mig inte tillräckligt kunnig för att ta den matchen. Jag skulle tro att ni som är sveriges största klubb har en gedigen kunskap om vad som behövs göras. Kanske ni skulle kunna ta tag i det här, jag kan som sagt förmedla den kontaktpersonen jag har på Allstar om det skulle bli aktuellt.


Nästa fråga är handskar, jag tror inte att Allstar är rätt företag för detta. Lacrosse/hockeyhandskar är förvisso funktionsdugliga men: De är inte snygga, de är klumpiga och inte avsedda för vår verksamhet.


Revival i USA har gjort ett tappert försök med sina medium sparring handskar. Tyvärr så är kvalitén undermålig med spruckna sömmar o.s.v och skyddsmässigt lämnar de en del att önska. Så det finns en del att göra på den punkten också. Säkert har någon pryltokig individ odlat en bra kontakt med någon tillverkare/leverantör som vi kan spinna vidare på.


Väl mött


Spinoza

9
Köp och sälj / Skarpslipat enhandssvärd säljes
« skrivet: 2008-11-18, 22:13:41 »
Jag förmedlar ett skarpslipat enhandssvärd för försäljning åt en polsk smed. Killen är verkligen jätteduktig, vi är tre på vår klubb som beställt svärd av honom. Ni som deltog på Foteviken vet säkert vem jag talar om.

http://picasaweb.google.com/mba.hools/Sword\?authkey=-wKpvmxbls0#5269524854446246546

Svärdets längd ö.a: 102 cm, klingans längd 84 cm.

Svärdet kostar 300 Eur plus 30 eur i frakt.

10
Historisk kampkonst / Sammarbete med Allstar i Tyskland
« skrivet: 2008-11-18, 17:39:48 »
Hej!


Jag är ny här på foumet. Jag heter Daniel och har tränat en termin på MHFS.


Som nybörjare inom den här sporten slog det mig att det finns ett fåtal probukter som är tillverkade enbart för vår verksamhet. Folk får laborera med escrima/mc och hockeyskydd och man får modda upp skydd som inte är avsedda för historisk fäktning med blandade resultat.


Jag har därför lämnat en förfrågan till Allstar i Tyskland om de inte kunde tillverka en produktlinje avsedd för historisk fäktning. Till min förvåning var de mycket positiva och ville att jag skulle skicka moddade fäktmasker/fäktmästarjackor eller bilder/ritningar på sådana till dem.


Jag tog därefter kontakt med Dierk och Roland på Hammaborg och de har "tagit tag i saken" på sitt håll i Tyskland. Det känns som  om detta ska bli bra så behöver jag synpunkter/förslag/feedback från olika håll. Jag ber er således komma med konkreta förslag om vad som behöver göras.


 


Mvh


Spinoza

Sidor: [1]