Författare Ämne: Slaget vid Axtorna  (läst 28302 gånger)

Utloggad Samuel Spånberger

  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 214
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #30 skrivet: 2007-09-17, 13:43:44 »
Så, får skriva om  mitt inlägg då det förra försvann,grrrrrr!! Kristian tar sådeles den sista platsen i bilen.


Kläder: Jag kommer att ha medeltida 1300-tals kläder, utanför slaget så ska det inte spela så stor roll och då även inte på våra uppvisningar, men på slaget så spelar det förstås roll. Och skulle nu någon tycka emot så får den personen duellera mot mig så får gud bestämma att jag har rätt :). Jag får se om jag hinner få i ordning på min rustning.


Tält, de har ett tält för soldater där vi får sova, eller så sover vi ute i det fria om väder och vind samt filtar och mantlar tillåter, eller i bilen om det snarkas nått kopiöst. Om någon snäll själ kan låna ut kläder till Axel, Scott och elin så får ni gärna göra det.



För att vara med på slaget så måste man vara på plats i falkenberg senast 08.00 på lördagen. Jag föreslår att vi ses i stan >06:00 för vidare transport. Försök att komma på torsdag då vi har en snabb genomgång av läget samt vårt programm. Vidare vore bra om Swordfish gruppen kan ge oss lite pr-material typ afficher eller dyl. Nedan är de texter som jag har fått.  


 


















Pikenerarna var arméernas ryggrad och utgjorde ca 70% av alla fotsoldater. Andra infanterister var utrustade med enkla krutvapen, sköldar, svärd eller hillebard. Fotfolket stred i täta formationer där de långa pikarna kunde avvärja attacker från ryttare. Däremot var fotfolket sårbart för kanoner som sköt på långt avstånd.












Återskapandet av slaget är två gånger per dag, klockan 12.00 och kl 15.00 lördag och söndag.









 




1. Allmänna regler

Syftet med återskapandet av Axtornaslaget är att ge en historisk upplevelse, både åt publiken och åt de deltagande. Lika viktigt som att slaget blir så historiskt korrekt som möjligt är att alla inblandade har en bra upplevelse som man minns med glädje.

För att ingen ska råka illa ut under slaget fastställs här en uppsättning regler för uppträdande under slaget. De ska inte ses som några pekpinnar utan som en inställning alla kan vara överens om, just i syfte att ha så kul som möjligt.



Ansvarsförhållanden

Deltagande i slaget sker på eget ansvar. Varje förening utser en kontaktperson som också är ansvarig inför arrangören för föreningen och som ser till att alla tagit del av denna säkerhetspolicy.



Blankvapen

* Alla vapen som ska användas i striden ska vara i bra skick och lämpade för ändamålet. För eggvapen gäller minst 3 mm bred egg.

* Inga skarpslipade vapen får tas in på slagfältet – även om de inte ska användas i striden.



Krutvapen

Arrangören kommer överens om säkerhetsföreskrifter för respektive förening som tar med sig krutvapen. För alla gäller ett säkerhetsavstånd på minst 25 meter framför kanoner.



Hästar

Ca 15 hästar kommer att delta i slaget. Iaktta försiktighet i närhet av hästarna så att de inte blir skrämda. Det är absolut förbjudet att avfyra krutvapen spontant när hästar befinner sig på fältet. Gör heller inga låtsasanfall eller hastiga rörelser med vapen i närheten av hästarna. Hästar eller ryttare får inte anfallas av någon.



Alkohol

Inga deltagare i slaget får vara påverkade av alkohol eller andra droger. Det åligger respektive anförare att se till att detta efterföljs. (Om man är bakfull är det bättre att hoppa över ett slag och komma till nästa vid bättre vigör.)



Avspärrningar

Fältet kommer att vara tydligt avspärrat med rep/band. Inga åskådare tillåts befinna sig på fältet under slagets gång. Speakern kommer att förklara detta för publiken, samt finns funktionärer på plats.

Deltagare ska eftersträva en säkerhetszon om minst tio meter till avspärrningarna. Detta för att undvika skador på åskådare.



Skarpa skador och akutsjukvård

Om skarp skada uppkommer under slagets gång ropas ”skarp skada!”. Då skall all verksamhet på fältet upphöra. Uppmärksamma funktionär eller sjukvårdare. Sjukvårdare från Röda korset kommer att finnas i anslutning till fältet i ständig beredskap.



Funktionärer

Kommer att finnas utmed avspärrningarna under slagets gång.





2. Kategorier stridande

De deltagande i återskapandet av slaget vid Axtorna delas in i tre kategorier. Detta kommer vi överens om innan slaget.



Kategori 1: Nollkontakt

Här finns de som inte vill slåss alls. Detta anmäls föreningsvis till arrangören och meddelas vidare via samling eller anförare. Alla skall vid slagets inledning veta vilka föreningar som hör till denna kategori.



Kategori 2: Lätt kontakt

”Teater-strid”.

* Kontakt mellan de stridande sker bara vapen mot vapen.

* Kraften bakom slagen ska anpassas till situationen och motståndaren. Det är emellertid inte tillåtet att ta i med full kraft.

*Omdöme och ansvar för allas säkerhet är riktorden.

Det är upp till var och en om man vill ”stupa” eller ”såras”. Vissa individer kommer också innan slaget att utses till stupade och sårade.

Anmäls föreningsvis till arrangören.



Kategori 3: Fullkontakt

Fullkontakt är strid med full kraft mot kroppen. De stridande har själva ansvar för att rustningar och vapen håller en acceptabel nivå (SCA-standard). Om man är osäker på detta ska man inte inlåta sig i fullkontaktsstrid.

De stridande ska se till att de har tillräckligt med svängrum runt sig så att inte andra träffas av misstag. I scensariot för 2007 ska alla fullkontaktare vara på respektive flanker.

* Slag får enbart riktas mot rustningstäckta delar.

* Slag får ej riktas mot huvud, hals, skrev, knän, händer eller fötter.

* OBS! Fullkontakt får endast utföras mellan individer som kommit överens om detta innan slaget! Helst ska de stridande känna varandra och vara samövade.

* Striden inleds med ögonkontakt samt tecken eller rop. Spontana eller improviserade fullkontaktstrider är inte tillåtna.



Bakgrund

Året är 1565. Sedan två år rasar rasar det krig som senare skulle bli känt som Nordiska sjuårskriget mellan Sverige och Danmark. Orsakerna till kriget är många och svårgripbara, i grund och botten handlar det dock om vilket land som ska vara det dominerande i regionen.

Sverige har genom en kombination av tur och skicklighet kommit långt vad det gäller herraväldet till sjöss. På landbacken ståt det det ännu och väger.

Danmark brottas emellertid med svåra problem. Sjukdomar, bland annat pest, härjar i armén som huvudsakligen är förlagd i städer och fästningar i Skåne och Halland. Kriget har också dragit ut på tiden längre än man tänkt sig och finanserna är vid det här laget ytterst ansträngda. Myterier har förekommit. Delar av den i tyska områden värvade legoknektsarmén har hemförlovats på grund av brist på pengar. Problemet har delvis lösts genom att den danska rusttjänsten kallats under fanorna – ca 800 danska adelsryttare har anslutit sig till armén.

Sverige söker kriget igenom säkra hamnar på västkusten för kontakt utåt. I augusti 1565 har man med stor möda lyckats ta Varbergs fästning.

Det danska svaret låter dock inte vänta på sig. Den nyligen utsedda chefen för fältarmén, den holsteinska adelsmannen och yrkessoldaten Daniel Rantzau, rycker mot Varberg med en armé bestående av både tyska och danska förband. Han inleder strax en belägring av Varberg för att återta fästningen.

Detta har Erik XIV väntat på. Den danska armén har lockats ur sina kvarter och befinner sig i ett utsatt läge. Kan han skramla ihop en armé snabbt nog har han möjlighet att ”knipa juten” mellan armén och Varbergs fästning. Den svenska armén samlas i Risa i Västergötland och ger sig snart in över riksgränsen – in i Halland.

De svenska planerna blir dock snabbt kända i det danska högkvarteret och Rantzu beslutar bryta belägringen och söka skydd bakom fästningsstaden Halmstads skyddande murar. Problem uppstår dock direkt – svenska spaningsförband har bränt bron över Ätran i Falkenberg och danska armén tvingas söka upp vadställen längre norrut. Det närmast farbara vadstället visar sig finnas i Köinge socken vid en liten by där byborna ännu svävar i okunnighet om deras hem ska bli platsen för ett av Nordens största och blodigaste slag – Axtorna. Natten till den 20 oktober har danska armén nattläger i Ljungby kyrkby, en mil från Axtorna. Svenska armén beginner sig i Svartrå några mil norrut.

På morgonen lördagen den 20 oktober möts arméerna på Axtorna hed – slaget kan börja.



Scenario


Utloggad Samuel Spånberger

  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 214
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #31 skrivet: 2007-09-17, 13:44:34 »

Scenario

Så långt historien. Vårt återskapande är inte ett återskapande av det historiska slagets alla faser och turer. På många andra platser gör man så, från Bosworth till Azincourt. Det kan dock se lite konstigt ut med tio man som ska föreställa ett regemente. Dessutom tror vi att det är svårt för publiken att hänga med i de ganska komplicerade turer slaget vid Axtorna var. Exakt vad som hände under slaget är det bättre att läsa sig till eller att skaffa sig en uppfattning via skyltar och guider på det historiska slagfältet.

Istället väljer vi att visa en liten strid och ge publiken och de deltagande en stark historisk upplevelse. Vi vill visa på hur de olika vapenslagen fungerade mot varandra och hur stridsmiljön på 1500-talets slagfält generellt var. Scenariot i sig kan därför anses vara typiskt för hur det gick till på slagfält vid den här tiden, och alltså för hur striderna gick till även i Axtorna. Man kan då göra det både mer dramaturgiskt hanterbart och publikt hållbart.





Grundkonceptet för slaget vid Axtorna 2007 bygger på slaget 2006: en svensk artillerpostering (batteriplats) anfalles av en mindre dansk styrka (förlorad hop).



Danska styrkan:

* Majoriteten av infanterister

* Alla handeldvapen

* Orgelbössa

* fanor, standar, trummor etc

* rytteri (15 ryttare på frieserhästar)

*hälften av fullkontaktarna



Svenska styrkan

* alla större kanoner

* Östgötafänikan förstärkt med rekryter

* eventuellt 2 ryttare på nordsvenskar

* andra hälften av fullkontaktarna



Danskt stridsrop: Här Danmark!

Svenskt stridsrop: Gud med oss!



Danska igenkänningstecken: Röda och gula tygband eller motsvarande

Svenska igenkänningstecken: Vita tygband eller motsvarande



Förberedelser

Det är genomgång av slaget på fredag kväll och lördag morgon.

Svenska styrkan sätter upp kanoner, spanska ryttare etc i god tid innan första slaget kl 12.00 på lördagen. Pjäsbetjäning på plats en halvtimme innan. Östgötafänikan samlas nedanför den lilla kullen mitt på fältet, utom synhåll för publiken.

Danska styrkan samlas under respektive anförare nedanför slänten i fältets östra del en halvtimme innan. Styrkan ska hållas gömd för publiken. Fanor, pikar etc hålls fällda.

En mindre avdelning ur danska styrkan ska dock också samlas bakom den lilla kullen mitt på fältet.



































Slaget vid Axtorna 2007 består av fyra faser:



Fas1: Spaningsanfall

Spaningsanfall av liten grupp danskar. Slås tillbaka av de svenska kanonerna. Massivt eldöppnande.

De stupade danskarna (nästan alla) hämtas av likvagnen. (För att återlivas utom synhåll för publiken.)

En kurir (kanske till häst) kommer till batteriplatsen för att undersöka varför de skjuter. Han rider iväg efter förstärkningar.



Fas 2: Rytterichock

Svenskt infanteri anländer och ställer upp framför batteriplatsen.

Danskt rytteri ställer upp på linje vid backkrönet.

De anfaller svenskarna som tar emot med fällda pikar.

Som alla ryttarchocker är det psykologiskt och ryttarna vänder strax innan sammanstöt. Svenska fotfolket står kvar obrutet.

Danskarna återsamlas och samma sak upprepas en gång till.

Ryttarna cirkulerar slutligen runt batteriplatsen men lyckas inte få svenskarna att fly. (För att publiken ska få se hästarna på lite nära håll.)

Svenska fotfolket drar sig tillbaka något till höger om kanonerna. (För att de ska kunna skjuta i Fas 3)



Fas3: Uppmarsch under beskjutning

Danska huvudstyrkan marscherar upp. Ställer upp på en lång linje vid backkrönet.

Danskarna avancerar under beskjutning från kanonerna fram till grusvägen. Många stupade under kanonaden (försök samordna stupandet med elden från de svenska kanonerna, så att några faller vid varje skott.)

Danskt lätt artilleri skjuter också från danskarnas vänstra flank. (En av danskarnas kanoner exploderar och antänder kruttunnor med en explosion som följd.)

Orgelbössan ger eld framme vid grusvägen. Eld från hakebössor/musköter.

Paus framme vid vägen. Svenska fotfolket ställer nu åter upp framför batteriplatsen.

Glåpord kastas. Stridsrop utstötes. (De stupade på fältet bakom danskarna hämtas av likvagnen och ”återupplivas” succesivt och ansluter till huvudstyrkan.)



Fas 4: Huvudstrid

Huvudstriden. De båda styrkorna drabbar samman mellan grusvägen och batteriplatsen. Rejält viftande med fanor och trummande när styrkorna går mot varandra.

(De som slåss fullkontakt koncentreras till båda flyglarna, på behörigt avstånd till de övriga. Nollkontaktare står i bakre leden. Övriga i mitten.)



Slut 1:Efter ett tag viker svenskarna. Danskarna erövrar kanonerna. Marken beströdd med lik.

Slut 2: Danskarna viker, svenskarna står kvar.



Avslutning

Sist av allt ställer alla upp på vända mot publiken. Speakern presenterar de deltagande föreningarna. Ryttarna gör ytterligare några varv runt kanonerna.

Applåder.

Slut!


Utloggad Samuel Spånberger

  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 214
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #32 skrivet: 2007-09-17, 13:45:05 »




1. Allmänna regler

Syftet med återskapandet av Axtornaslaget är att ge en historisk upplevelse, både åt publiken och åt de deltagande. Lika viktigt som att slaget blir så historiskt korrekt som möjligt är att alla inblandade har en bra upplevelse som man minns med glädje.

För att ingen ska råka illa ut under slaget fastställs här en uppsättning regler för uppträdande under slaget. De ska inte ses som några pekpinnar utan som en inställning alla kan vara överens om, just i syfte att ha så kul som möjligt.



Ansvarsförhållanden

Deltagande i slaget sker på eget ansvar. Varje förening utser en kontaktperson som också är ansvarig inför arrangören för föreningen och som ser till att alla tagit del av denna säkerhetspolicy.



Blankvapen

* Alla vapen som ska användas i striden ska vara i bra skick och lämpade för ändamålet. För eggvapen gäller minst 3 mm bred egg.

* Inga skarpslipade vapen får tas in på slagfältet – även om de inte ska användas i striden.



Krutvapen

Arrangören kommer överens om säkerhetsföreskrifter för respektive förening som tar med sig krutvapen. För alla gäller ett säkerhetsavstånd på minst 25 meter framför kanoner.



Hästar

Ca 15 hästar kommer att delta i slaget. Iaktta försiktighet i närhet av hästarna så att de inte blir skrämda. Det är absolut förbjudet att avfyra krutvapen spontant när hästar befinner sig på fältet. Gör heller inga låtsasanfall eller hastiga rörelser med vapen i närheten av hästarna. Hästar eller ryttare får inte anfallas av någon.



Alkohol

Inga deltagare i slaget får vara påverkade av alkohol eller andra droger. Det åligger respektive anförare att se till att detta efterföljs. (Om man är bakfull är det bättre att hoppa över ett slag och komma till nästa vid bättre vigör.)



Avspärrningar

Fältet kommer att vara tydligt avspärrat med rep/band. Inga åskådare tillåts befinna sig på fältet under slagets gång. Speakern kommer att förklara detta för publiken, samt finns funktionärer på plats.

Deltagare ska eftersträva en säkerhetszon om minst tio meter till avspärrningarna. Detta för att undvika skador på åskådare.



Skarpa skador och akutsjukvård

Om skarp skada uppkommer under slagets gång ropas ”skarp skada!”. Då skall all verksamhet på fältet upphöra. Uppmärksamma funktionär eller sjukvårdare. Sjukvårdare från Röda korset kommer att finnas i anslutning till fältet i ständig beredskap.



Funktionärer

Kommer att finnas utmed avspärrningarna under slagets gång.





2. Kategorier stridande

De deltagande i återskapandet av slaget vid Axtorna delas in i tre kategorier. Detta kommer vi överens om innan slaget.



Kategori 1: Nollkontakt

Här finns de som inte vill slåss alls. Detta anmäls föreningsvis till arrangören och meddelas vidare via samling eller anförare. Alla skall vid slagets inledning veta vilka föreningar som hör till denna kategori.



Kategori 2: Lätt kontakt

”Teater-strid”.

* Kontakt mellan de stridande sker bara vapen mot vapen.

* Kraften bakom slagen ska anpassas till situationen och motståndaren. Det är emellertid inte tillåtet att ta i med full kraft.

*Omdöme och ansvar för allas säkerhet är riktorden.

Det är upp till var och en om man vill ”stupa” eller ”såras”. Vissa individer kommer också innan slaget att utses till stupade och sårade.

Anmäls föreningsvis till arrangören.



Kategori 3: Fullkontakt

Fullkontakt är strid med full kraft mot kroppen. De stridande har själva ansvar för att rustningar och vapen håller en acceptabel nivå (SCA-standard). Om man är osäker på detta ska man inte inlåta sig i fullkontaktsstrid.

De stridande ska se till att de har tillräckligt med svängrum runt sig så att inte andra träffas av misstag. I scensariot för 2007 ska alla fullkontaktare vara på respektive flanker.

* Slag får enbart riktas mot rustningstäckta delar.

* Slag får ej riktas mot huvud, hals, skrev, knän, händer eller fötter.

* OBS! Fullkontakt får endast utföras mellan individer som kommit överens om detta innan slaget! Helst ska de stridande känna varandra och vara samövade.

* Striden inleds med ögonkontakt samt tecken eller rop. Spontana eller improviserade fullkontaktstrider är inte tillåtna.


Utloggad Samuel Spånberger

  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 214
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #33 skrivet: 2007-09-17, 13:45:07 »




1. Allmänna regler

Syftet med återskapandet av Axtornaslaget är att ge en historisk upplevelse, både åt publiken och åt de deltagande. Lika viktigt som att slaget blir så historiskt korrekt som möjligt är att alla inblandade har en bra upplevelse som man minns med glädje.

För att ingen ska råka illa ut under slaget fastställs här en uppsättning regler för uppträdande under slaget. De ska inte ses som några pekpinnar utan som en inställning alla kan vara överens om, just i syfte att ha så kul som möjligt.



Ansvarsförhållanden

Deltagande i slaget sker på eget ansvar. Varje förening utser en kontaktperson som också är ansvarig inför arrangören för föreningen och som ser till att alla tagit del av denna säkerhetspolicy.



Blankvapen

* Alla vapen som ska användas i striden ska vara i bra skick och lämpade för ändamålet. För eggvapen gäller minst 3 mm bred egg.

* Inga skarpslipade vapen får tas in på slagfältet – även om de inte ska användas i striden.



Krutvapen

Arrangören kommer överens om säkerhetsföreskrifter för respektive förening som tar med sig krutvapen. För alla gäller ett säkerhetsavstånd på minst 25 meter framför kanoner.



Hästar

Ca 15 hästar kommer att delta i slaget. Iaktta försiktighet i närhet av hästarna så att de inte blir skrämda. Det är absolut förbjudet att avfyra krutvapen spontant när hästar befinner sig på fältet. Gör heller inga låtsasanfall eller hastiga rörelser med vapen i närheten av hästarna. Hästar eller ryttare får inte anfallas av någon.



Alkohol

Inga deltagare i slaget får vara påverkade av alkohol eller andra droger. Det åligger respektive anförare att se till att detta efterföljs. (Om man är bakfull är det bättre att hoppa över ett slag och komma till nästa vid bättre vigör.)



Avspärrningar

Fältet kommer att vara tydligt avspärrat med rep/band. Inga åskådare tillåts befinna sig på fältet under slagets gång. Speakern kommer att förklara detta för publiken, samt finns funktionärer på plats.

Deltagare ska eftersträva en säkerhetszon om minst tio meter till avspärrningarna. Detta för att undvika skador på åskådare.



Skarpa skador och akutsjukvård

Om skarp skada uppkommer under slagets gång ropas ”skarp skada!”. Då skall all verksamhet på fältet upphöra. Uppmärksamma funktionär eller sjukvårdare. Sjukvårdare från Röda korset kommer att finnas i anslutning till fältet i ständig beredskap.



Funktionärer

Kommer att finnas utmed avspärrningarna under slagets gång.





2. Kategorier stridande

De deltagande i återskapandet av slaget vid Axtorna delas in i tre kategorier. Detta kommer vi överens om innan slaget.



Kategori 1: Nollkontakt

Här finns de som inte vill slåss alls. Detta anmäls föreningsvis till arrangören och meddelas vidare via samling eller anförare. Alla skall vid slagets inledning veta vilka föreningar som hör till denna kategori.



Kategori 2: Lätt kontakt

”Teater-strid”.

* Kontakt mellan de stridande sker bara vapen mot vapen.

* Kraften bakom slagen ska anpassas till situationen och motståndaren. Det är emellertid inte tillåtet att ta i med full kraft.

*Omdöme och ansvar för allas säkerhet är riktorden.

Det är upp till var och en om man vill ”stupa” eller ”såras”. Vissa individer kommer också innan slaget att utses till stupade och sårade.

Anmäls föreningsvis till arrangören.



Kategori 3: Fullkontakt

Fullkontakt är strid med full kraft mot kroppen. De stridande har själva ansvar för att rustningar och vapen håller en acceptabel nivå (SCA-standard). Om man är osäker på detta ska man inte inlåta sig i fullkontaktsstrid.

De stridande ska se till att de har tillräckligt med svängrum runt sig så att inte andra träffas av misstag. I scensariot för 2007 ska alla fullkontaktare vara på respektive flanker.

* Slag får enbart riktas mot rustningstäckta delar.

* Slag får ej riktas mot huvud, hals, skrev, knän, händer eller fötter.

* OBS! Fullkontakt får endast utföras mellan individer som kommit överens om detta innan slaget! Helst ska de stridande känna varandra och vara samövade.

* Striden inleds med ögonkontakt samt tecken eller rop. Spontana eller improviserade fullkontaktstrider är inte tillåtna.


Utloggad Axel Pettersson

  • GHFS tränare
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 3252
  • tränare f-grupp långsvärd
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #34 skrivet: 2007-09-17, 15:31:55 »
låter ju skoj, slakta dansken och allt det där.

Träningskläder på uppvisningen mao? ghfs t-shirt o svart nertill etc.
"When in doubt, escalate beyond all reasonable expectations."

Utloggad Scott Hellroth

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 360
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #35 skrivet: 2007-09-18, 01:25:05 »
Låter bra Sam.Förutom på en punkt. Det heter Azincourt på franska. Om jag mins rätt så vann VI slaget.. D.V.S att det med all rätt skal heta Agincourt. Inte Az(=vi gick under för att vi gillade för mycket balett och vitlök)court..On behalf of The Brittish empire:Pistol/ The flame of Britain shal forever live on
"Erschrickstu gern, kain fechten nimmer gelern"
Ringeck

Utloggad Samuel Spånberger

  • GHFS members
  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 214
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #36 skrivet: 2007-09-19, 21:53:23 »
Ahhh, så krockar världen med mig igen!
Min käre morbror, som jag inte har sett på ett år, ringde och sa att han har vägarna förbi imorgon. Eftersom blod går före så kommer jag alltså inte in till stan imorgon. Men ni är ju vuxna människor och dessutom var ju Axel med på Kunghälla, så snacka lite om hur vi ska lägga upp programmet, så tar vi det mer i bilen ner och på morgonen innan första uppvisningen. Kolla kläder så att ni har för kvällen, samt kolla så att Axel och scott kan få låna ett stålsvärd till helgen. Ring mig i pausen om ni har några frågor. 0705 65 11 13


Kan axel och scott och kristian lägga upp sina mobilnummer här så jag kan lägga in dem i min mobbe. Kolla med Annicka om de något om swordfish som vi kan ta med. Lycka till.


/Sam

Utloggad Scott Hellroth

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 360
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #37 skrivet: 2007-09-19, 22:53:43 »
Scotts nr: 0762232751Pistol/ preparing for Battle.
"Erschrickstu gern, kain fechten nimmer gelern"
Ringeck

Utloggad Axel Pettersson

  • GHFS tränare
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 3252
  • tränare f-grupp långsvärd
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #38 skrivet: 2007-09-20, 00:24:50 »
Axel: 073 930 3884

ju tidigare vi är där, desto mer hinner vi träna inför en uppvisning, det måste få prio framför eventuellt deltagande i slaget.
"When in doubt, escalate beyond all reasonable expectations."

Utloggad Kristian Heinonen

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 40
    • Visa profil
Re: Slaget vid Axtorna
« Svar #39 skrivet: 2007-09-23, 23:47:27 »